توجه!
میز غذا منتقل شده است به آدرس جدید. برای خواندن این مطلب و شرکت در بحثها روی این لینک کلیک کنید:
«رشته پلو با مرغ»
برای دیدن بقیه مطالب مراجعه کنید به http://www.mizeghaza.com
شب عید نزدیکه و همه مشغولند. برای شب عید هر خانواده ای رسم داره یه چیزی می پزه. توی تهران معمولا سبزی پلو با ماهی می خورند. یه عده هم هستند که رشته پلو با مرغ درست می کنند. بر این باوند که باید رشته پلو خورد تا رشته کار برای سال آینده به دست آدم بیاد ! حالا هر تفکری که پشتش باشه، من خودم این غذا رو خیلی دوست دارم.
مواد لازم :
برنج
رشته پلویی
مرغ
کشمش
طرز تهیه :
قبل از هر چیز، یک نکته مهم بگم. برای درست کردن این غذا، به نظر من بهتره از برنجی استفاده کنید که زود قد نکشه و وا نره. و از اون مهمتر بهتره از برنجی استفاده کنید که می شناسینش و می دونید طی چه زمانی باید اونو آبکش کنید.
ابتدا آب رو جوش میاریم و برنج خیس کرده رو توش می ریزیم. مثلا اگه برنجتون رو می شناسید و می دونید ظرف ده دقیقه می تونید آبکشش کنید، یکی دو دقیقه مونده به آبکش کردنش، رشته پلویی رو خرد کنید و به برنج در حال جوش اضافه کنید. همین یکی دو دقیقه برای نرم شدن رشته کافیه. مواظب باشید له نشه !
سپس برنج رو آبکش کنید و دم بندازید. ته دیگ نون فراموش نشه !
مرغ رو هم که هر جوری که دوست دارید بپزید. من پیاز داغ درست کردم و زردچوبه ریختم و مرغ رو بهش اضافه کردم. تفت که خورد، آب ریختم و گذاشتم بپزه. بعد از پخت، مرغ رو از آب درآوردم و سرخ کردم.
نکته 1 : رشته پلو با کشمش سرخ شده خوشمزه می شه.
نکته 2 : چون رشته پلو یه غذای نسبتاً خشکه، به نظر من بهتره آب مرغ رو همراش بخوریم. خوشمزه می شه.
نوش جان ؛ گوارای وجود !
واااااااااااااای من عاشق رشته پلو ام. یادم انداختین که خیلی وقته نپختم. حالا این آخر هفته می پزم. 🙂
به به … بسیار لذیذ به نظر میاد
من کلی از پست های خوشمزه وبلاگ شما رو جمع کردم وقتی مزدوج شدیم، بدم خانوم برام بپزه 😉
سورملینا: دست شما درد نکنه. بهتر نیست خودتون یاد بگیرید بپزید به خانم هم کمک کنید ؟؟؟!!!
من هلاک اون ته دیگ نـــــــــونــــــــــشـــــــــــم!!
ما معمولا باقالی پلو با ماهی یا مرغ درست می کنیم شب عید.چون ااین باقلا تازه هست که با شروع بهار وارد بازار میشه و واقعا هم لذیذ .البته سیر در پلوهای شب عید نباید فرتموش بشه!!! (البته مراقب بوی ئهان هم باید بود )
رشته پلو که عالیه ولی نمی دونم چرا دیر به دیر درست می کنیم.
برای عید دستورای خوشمزه و سنتی بزارید بیشترممنون میشم.
خسته نباشید سورملینای عزیز
چشم، متحول شدیم !!!!
خودمون میپزیم 😉
سلام سورملینا خانم
من تا حالا نه رشته پلو درست کردم نه خوردم ولی بایدخوشمزه باشه.
اگه خدا بخواد درست می کنم.بعضی ها شب عید را سبزی پلو درست می کنند وروز عید را رشته پلو.موفق باشید.
سورملینا جان چه دستور غذای خوبیه ممنون
من روش یه مقداری هم خلال پسته و بادام هم می ریزم. در ضمن دانه هایی است به نام صنوبر اگه آن را هم تهیه کنید و یه تفت کوچولو بدهید و بعد داخلش اضافه کنید خوب میشه . در هر حال ممنون
رشته پلو را اول هر ماه عربی باید پخت تارشته زندگی دردست باشد.رشته پلو را هم با کوفته قلقلی وهم با مرغ میشود تهیه کرد.
سورملينا جان اينم جالب بود مثل هميشه عالي در ضمن با عرض پوزش كه در قسمت تزيين ماست اسمتو اشتباه زدم بذارش به پاي خطاي ديد در هر صورت ممنون .در ضمن اگه ممكنه تزيينات قشنگ سالاد رو هم بذار
سلام
خيلي وقت بود كه به وبلاگ شما سر نزده بودم براي همين هم چند روزيه كه در حال آموزش غذاهاي جديدتون هستم.
راستي ما توي رشته پلو براي ته ديگ از سيب زميني خلالي شده استفاده مي كنيم . يه بار امتحان كنيد مطمنا خوشتون مياد! چون مثل سيب زميني سرخ كرده ميشه!
من كه حتما درست مي كنم
دستت درد نکنه.ما این غذا رو با خورشت قورمه سبزی هم می خوریم. خیلی خوشمزه می شود.
چه جالب !!!
اين رشته پلويي كه گفتيد ما با خورش قيمه صرف مي كنيم خيلي هم خوش مزه مي شود. اصلا به نظر من بهتر است با توجه به نزديك شدن فصل سرما و رسيدن پاييز ، پلوها را قدري پربارتر كنيم و اصولا تا حد امكان از پخت پلوي سفيد خودداري كنيم چون خاصيتي جز چاق كردن و ريزش مو ندارد ( به دليل آبكش كردن و از دست دادن مواد مفيد آن ) و به جاي آن از رشته پلو ، عدس پلو ، باقالي پلو و …. پلوهاي متفاوت ديگر استفاده كرد . مثلا در شهر ما نوع ديگري از رشته پلو هم مرسوم است كه خانم هاي كدبانو مي پزند و در واقع مخلوطي از رشته پلو و عدس پلو با هم است يعني از برنج ، عدس و رشته تشكيل شده و بسيار مغذي است و بچه ها هم خيلي آن را دوست دارند. حتي اگر شما رشته محلي داشته باشيد مي توانيد به جاي برنج در اين غذا بلغور گندم بريزيد و از آن لذت ببريد . براي خورش آن هم براي اينكه خيلي سنگين نباشد و از لحاظ اقتصادي هم مقرون به صرفه تر باشد مي توان از دال عدسي كه در جنوب كشورمان مي پزند به عنوان خورش بهره گرفت كه فوق العاده مي شود. اميدوارم دوستان از اين غذا هم تهيه كرده و لذت ببرند.
سلام فرشته جون. ممنون از توضيحاتتون.