توجه!
میز غذا منتقل شده است به آدرس جدید. برای خواندن این مطلب و شرکت در بحثها روی این لینک کلیک کنید:
«ذرت مکزیکی»
برای دیدن بقیه مطالب مراجعه کنید به http://www.mizeghaza.com
ذرت مکزیکی رو حتماً نباید توی خیابون خورد. می شه اونو خیلی راحت توی خونه درست کرد. ذرت همون بلال خودمونه که عصرهای تابستون کبابش می کردیم و توی آب نمک می غلطوندیم و گاز می زدیم. حالا این ورژن جدید بلاله !
مواد لازم :
ذرت دانه دشده
سس سفید مایونز
آویشن
فلفل سیاه
قارچ
کره
روغن زیتون (درصورت تمایل)
لیموی تازه یا آبلیمو
طرز تهیه :
برای پختن ذرت که یه خوردنی سفته، چند تا راه وجود داره. از جمله :
http://www.lilian2323.blogfa.com/cat-82.aspx
البته یک روش دیگه هم هست :
ذرت ها رو دونه کنید. اگر خواستید همونجا استفاده کنید وگرنه می تونید توی فریزر بگذارید. هر وقت هم خواستید از فریزر در بیاورید و بگذارید یخش آب بشه. سپس با مقداری آب، درون زودپز بپزید.
راستش من بخارپز ندارم. ولی می شه با روش سنتی (!) اونو بخارپز کرد. ابتدا یکی دو ساعت ذرتها رو می ریزیم توی زودپز تا حسابی بپزه. سپس ذرت ها رو توی یه آبکش فلزی می ریزیم و می ذاریم روی یه قابلمه که تا نصفه آب داره. بعد قارچها رو تیکه می کنیم و لابلای ذرت ها می ریزیم. درش رو می بندیم تا حسابی با بخار بپزه :
اگر وقت زیاد داشتید، دیگه تو زودپز نریزید. از همون اول، با همین روش بخارپزش کنید. بعد از اینکه قارچها پخته شد (ذرت ها که قبلاً پخته بودند) ، توی یه کاسه سس اونو درست می کنیم. سس سفید مایونز رو با فلفل سیاه و آبلیمو و آویشن و کره و اگه دلتون خواست با روغن زیتون قاطی می کنیم. به نظر من تمام مزه این خوردنی، به فلفل سیاه و آویشنه. سپس ذرت ها رو توی سس می ریزیم و حسابی اونها رو مخلوط می کنیم. اگر کسی مزه کره رو بیشتر دوست داشت، می تونید یه تیکه کره روی ذرت هاش بگذارید. کره خودش با گرمای ذرت آب می شه.
نوش جان ؛ گوارای وجود !
اومممممممممم مطبوع است به عنوان عصرانه
خیلی باحال بود مرسی اگه تونستم حتما درست میکنم.
bah bah
چه راحت
حالا باز بگين پول در اوردن كار سختيه!!!
سورملینا : کار راحتیه ولی یه کارهایی سرمایه می خواد. به قول یکی از دوستان، ما روزی چند میلیون تومان داریم ضرر بی پولی مونو می دیم !
درسته میشه درست کرد و خورد ولی فکر کنم از بیرون خریدن و خوردن مزه ی دیگه ای داشته باشه!!
سورملینا : آره دوست عزیز ! من خودم هم گاهی اوقات با وجود اینکه یه چیزهایی رو بلدم تو خونه درست کنم، هوس می کنم برم بیرون. به قول شما بیرون رفتنش یه چیز دیگه است. اما گاهی هم تو خونه درست کردنش یه چیز دیگه ایه ! این پست رو گذاشتیم که بدونید درست کردنش کاری نداره و می شه تهیه اش کرد.
به قیمت بیرون نمی ارزه تو خونه زیاد درست کن تا بپکی!
[…] طرز تهیه ذرت مکزیکی در خانه […]
خیلی خوبه ولی یه تجربه :
استفاده از سس هزار جزیره در این خوراک معرکه است . یه طعمی میده که آخرشه.
با تشکر
منظورتون از سس سفيد، سس مايونزه؟
سورملینا : بله . درضمن می تونید سس فرانسوی و هزارجزیره هم به اون اضافه کنید. (یکی از دوستان هم پیشنهاد کرده بودند.)
أقا جرا فرهنك مكزيكي را ترويج مي كنيد!!!!! ذرت ايراني مكه جشه ها؟!!!!
سورملینا : آقا جان ! حالا کی فرهنگ مکزیکی ترویج کرده. این، اسمش «مکزیکی» است. وگرنه « ایرانیه» !!! اولش که بنده عرض کرده ام که این همون بلال خودمونه. فقط ورژنش بالا رفته !!!
به نظر من بویی که اغذیه ها بهش میدن واسه یک ادویه خاص غیر از آویشن و فلفله
سورملینا : راستش اینی که من نوشتم، پایه ذرت مکزیکیه ! این دیگه شما هستید که می تونید با افزودن ادویه های مختلف، طعم دلخواه رو دربیارید. مثلاً من از یکی از دوستان شنیدم که ذرت فروشی توی مرکز خرید گلستان از هزار جور ادویه و سرکه و آبلیمو و … استفاده می کنه.
دلم خواست….
با تشكر از تمامي عزيزان كه وقت گذاشتن …
سورملینا : خواهش می کنم …
سلام، سورملينا جون خيلي خيلي ممنون آخه من عاشق ذرتم مخصوصا مكزيكي;-)
سورملینا : نوش جون عزیزم ! حالا دیگه می تونی هر وقت خواستی توی خونه درست کنی.
فکر می کنم اون بو و طعم خاص مال کمی میخک باشه.
پسر عجب چیزیه
یه کار راحتر پیشنهاد میدم
بلال رو پوست بکنید بعد انو نصف کنید( تا توی قابلمه جا بشه) 5/0 ساعت
با آب بجوشانید بعد بیرون اورده نمک و فلفل و آویشن بزنید بعد با کمک چنگال کره را روی سطح ان بمالید و نوش جان کنید باور کنید از ذرت مکزیکی خوشمزه تره میگین نه امتحان کنید
سورملینا : مرسی . پیشنهاد جالبیه !
آقا اصلا یه راه ساده که حتی اونایی هم که بیرون درست میکنن و میدن دست مردم از این راه استفاده میکنند.باید کنسرو ذرت از بیرون بگیرید که ذرت هاش واقعا نرمه البته شیرین هم هست که اگر آن را بخار بز کنید شیرینی اش از بین میرود (بهتره با قارچ بخار بز کنید)بعد هم با کره و سس و فلفل وآویشن و آبلیمو و پنیر پیتزا که آن هم مانند کره با گرمای ذرت ها آب میشود که خیلی هم خوشمزش می کند مخلوت کنید و بعد نوش جان کنید. البته اگر می خواهید با صرفه تر باشد از کنسرو های بزرگ ذرت استفاده کنید و برای آنکه بقیه اش خراب نشود در فریزر قرار دهید .
سورملنیا : دوست عزیز ! ممنون از پیشنهادتون. راستش برادر من هم توی خونه با همین کنسروها درست می کنه. ولی مزه شیرینش یه کم می مونه. به هر حال ممنون.
salam in zorat be shedat khoshmaze boodbavar konid az biroon ham ghashang tar bood
سورملینا : نوش جان . قابل شما رو نداشت .
سورملینا جان عزيز اولين كسي كه ذرت ميكي اورد اصفهان الان سوناتا داره
سرمايه اوليشم 2 ميليون بود فقط
سورملینا : اولاً : این اتفاق کی افتاده. یعنی اون کی دو میلیون داشته و این کار رو شروع کرده. حتماً وقتی بوده که ما دو قرون پول داشته ایم !
دوماً : نتیجه می گیریم : کسی که ذرت مکزیکی رو توی اصفهان اختراع کرده (!) الآن سوناتا داره ، پس به همان نسبت : کسی که دستور پخت ذرت مکزیکی رو توی وبلاگ می ذاره، در هفت سال آینده می تونه سه چرخه بخره !!!
[…] الان داشتم پربیننده مطالش رو می دیدم و فهمیدم که آموزش ذرت مکزیکی یکی از مطالب پر بیننده بوده. بدانید و آگاه باشید که یکی […]
ممنون من اغلب خوراکی ها رو سعی می کنم توی خونه درست کنم حتما در اولین فرصت درستش میکنم مطمئنم که خوشمزه میشه آخه من عاشق طعم آویشن و ذرت هستم بازم تشکر میکنم
سلام میشه بفرمایید دانه های ذرت را چطور میشه درسته از داخل ذرت درآورد؟
و اینکه ذرت خام رو هم که میشه خورد چرا لازمه این همه پخته بشه؟
ممنون میشم برام توضیح بدن
سورملینا : سلام دوست عزیز ! شما کافیه فقط یک ردیف عمودی رو که پشت سر هم هستند رو دربیاورید. بقیه راحته. هم با دست می شه اونها رو درآورد، و هم بعضی ها عادت دارند با چاقو می اندازند زیر دونه اول و تا پایین می روند.
در مورد مطلب دومی که گفتید، خب اینم یه جورشه دیگه. در مورد همه خوراکیها همینه. مثلاً سیب زمینی رو هم می شه سرخ کرد، هم می شه پخت و هم هزار بلای دیگه سرش آورد. ذرت هم همینه اینم یه روشه که می شه ذرت رو باهاش خورد.
سلام. دستتون درد نکنه. آموزشتون فوق العادست. مخصوصا قسمتی که نحوه درآوردن دانه ها رو برای یکی از دوستان آموزش دادید. آخه خود من با این موضوع خیلی مشکل داشتم و آخرش هم خسته میشدم و همه رو با چاقو میبریدم و خیلی خوب نمیشد. در ضمن یه سوال: آیا اگه به جای بخارپز کردن آبپزش کنیم مزش خیلی تغییر میکنه؟
سورملینا : سلام دوست عزیز. نه ، تغییر آنچنانی نمی کنه. من خودم وقتی قراره در فاصله کمی اونو درست کنم، اول می گذارم توی زودپز لااقل یک ساعت بپزه، بعدش با همراه قارچ از روش بخارپز استفاده می کنم.
متشکرم سورملینای عزیز.
سورملینا : نوش جان بهار عزیز !
خیلی عالیه دستت دردنکنه
سورملینا : نوش جان !
با سلام،می خواستم بپرسم اگه یه نفر بخواد ذرت بخار پز رو توی خونه بصورت درسته(نه دانه شده) توی زمستون درست کنه،می تونه ذرت گیر بیاره؟
سورملینای عزیز اگه ممکنه جواب منو بدید.مرسی
سورملینا : دوست عزیز ! اگه اشتباه نکنم، منظور شما اینه که چه جوری وسط زمستون، بلال بخارپز درسته داشته باشیم. من خودم این فصل (تابستون) که می شه، ذرت ها رو دونه می کنم و می ذارم توی فریزر. هر وقت هم که بخوام، در میارم و بخارپز می کنم و استفاده می کنم. ولی تا حالا به صورت درسته توی فریزر نذاشته ام. اولاً خیلی جا می گیره. دوم اینکه معلوم نیست بعد از این همه مدت، چه بلایی سر چوبش میاد. به نظر من اگه دونه اش کنی، نگهداری اش بهتر و راحت تره. خانم لاله محمودی هم در سایت عسل و شکر، روشهای نگهداری و دونه کردن ذرت رو آموزش داده اند http://www.lilian2323.blogfa.com/cat-82.aspx
موفق باشید.
salam
rastesh man emtehan kardam vali kheili seft shod va del dard gereftam elatesh chi mitune bashe?
سورملینا : سلام دوست عزیز! علت دل درد شما این بوده که ذرت ها خوب نپخته بودند. من خودم یکی دو ساعت با زودپز می ذارم بپزه، بعدش به اون روشی که گفتم می ذارم با قارچ بخارپز بشه.
سلام سس سفید با سس مایونز فرق داره اطلاعات غلط ندید لطفاّ
متشکرم
سورملنیا : نوش جان !
يك كار ديگه هم ميشه كرد كه زودي ذرتاتون آماده شن! ميتونيد مثل مغازه ها،از كنسرو ذرت استفاده كنيد، فقط 20-30 دقيقه قارچ ها رو بريزيد كه بپزند، بعد هم براي 20-30 دقيقه ديگه ذرت رو بريزيد روي قارچ ها تا اونا هم گرم شند. تنها ايرادش اينه كه چون كنسرو هاي ذرت معمولاً شيرين هستند، يك مقدار طعم شيريني رو احساس ميكنيد. اما خب براي تنبلاي شيكمو، راه مناسب و سريعي جهت نيل به هدف ميباشد!
خيلي عالي بود
خيلي عالي بود
سورملینا : قابل شما رو نداره !
حالا که بحث ذرت مکزیکی…هات کورن و… داغه بگم که من ذرت رو اول می پزم بعد می ریزم توی آبکش تا حسابی آبش بره بعد یه کم کره میندازم کف ماهیتابه و وقتی آب شد ذرت ها رو میریزم توش و یه تفت کوچولو میدم. همینجا هم آبلیمو نمک فلفل آویشن و… رو بهش اضافه می کنم.البته چاشنی سالاد همیشک رو هم اگه بریزن طعم خوبی بهش می ده 🙂
salam
mishe begin miavade lazeme in datur chie!!!
bache ha chetor tunestan bedune mizane mavad e avalie ino dorost konan!!!
man ke enghadr tabahor nadaram!!!!!
سورملینا : سلام دوست عزیز! راستش رو بخوای من خودم خیلی از مواد رو چشمی می ریزم. برای اینم باید بگم برای درآوردن مزه سس این غذا، هر کس بنا به سلیقه اش میزان مواد رو کم و زیاد می کنه.
خیتی خوب بود دمت گرم
سورملینا: نوش جان !
آنچه به نام ذرت مکزیکی در ایران معروف شده ذرن شیرین است که با ذرت معمولی که مخصوص دام و طیور تولید می شود (و در ایران بصورت بلال مصرف می گردد) فرق می کند. ذرت شیرین برای تغذیه انسان تولید و بصورت تازه یا کنسرو یا یخزده در فروشگاه ها عرضه می شود. ذرت شیرین یا sweet corn ظرف چند دقیقه می پزد و حتی می شود آن را خام مصرف کرد و بسیار راحت تر هضم می شود.
thanks
آره امیر جان این Sweet corn هارا هم بصورت آب پز میخورند خیلی هم خوشمزه است/ درون یک قابلمه آب میریزند وبلاها را درون آن میگذارند بمدت تقریبا یک ربع میگذارند که بپزد وبعد میگذارند کمی خنک که شد میخورند اینجا بیشتر جا ها که برای غذا میروی به همین صورت سرو میکنند Sweet corn
با سلام ، خيلي خوشمزه بود واقعاً دستتان درد نكنه .
سورمیلنا : خواهش می کنم. قابل شما رو نداره.
عجب غذا اشغالی بود
خیلی عالی بود فقط یه تجربهای من کسب کردم که خواستم به شما هم بگم اینکارو میتونین بی دردسر با کنسرو ذرت هم انجام بدین البته با سس هزار جزیره محشر میشه
سورملینا : برادر من هم گاهی با کنسرو ذرت درست می کنه ولی ذرت های کنسرو شیرینه. البته برای زمانی که ناچاریم، گزینه خوبیه !
سلام
ببخشید یه سئوال
اگه از ذرت کنسرو شده استفاده می کردیم اونو چه مدت باید بخارپز کنیم
ممنون میشم اگه جوابمو بدین
سورملينا:سلام دوست عزيز! راستش اگه از ذرت كنسرو شده استفاده مي كنيد، ديگه احتياج به زمان زيادي نيست. فقط اينقدر كه قارچ بخار پز بشه و بپزه. چون ذرت آماده است.
بد بود
عالی بود / خیلی هم جالب بود / نوشتم که حتما با کمک مامان درست کنم/
ازتون تشکر می کنم/
موفق باشید
سلام
امکان داره از ذرت های خشک شده استفاده کرد؟
سلام و عرض تشکر
امروز که خانمم با بچه ها رفته بودن بیرون فرصتی شد تا بتونم از روی دستورالعمل شما این ذرت مکزیکیو درست کنم و بقول معروف بچه ها رو سورپرایز کنم . نمیدونم من یه کاری کردم شاید شما هم بدتون نیاد امتحان کنین . بنده با اجازه یکم تن ماهی به این ذرت مکزیکی اضافه کردم با یکم کاهو که خیلی باریک و ریز بریده شده بود ( آخه دیگه اگر میموند تو یخچال کم کم داشت تغییر رنگ میداد و نمیشد مصرفش کرد :)) ) فکر کنم دیگه ذرت مکزیکی بیرونو نتونم بخورم . البته من بغیر از پودر آویشن یکم ادویه کاری هم اضافه کردم . بازم ممنون از آموزش خوبتون
سلام،میتونیم از کنسرو ذرت استفاده کنیم؟
سلام
منمنونم ازت دوست گلم
سلام
میخواستم بدونم میشه با ذرت خشک هم درست کرد؟
ممنون
سورملينا جون من كله پاچه خيلي دوست دارم اما هر چي تو خونه مي خورم مثله بيرون نمي شه چي كاركنم افسردگي گرفتم
حتام بده
تب دارم
من مغز با زبونو بنا گوش با سنگگ تازه مي خوتم
براي اينكه بي ربط نباشه طرز پخت كله پاچه با ذرت رو يادم بده
i m waiting 4 listen your suggestion or advice
مرسییییییییییییییییییییییییییی عالی بود از این چیزا بازم بزارین
من که اینا را خوندم دهنم اب افتاد
اومممممممممممممممممممممممممممممممممممممم معركس
اگرچه با کنسرو هم ميشه درستش کرد اما اگه از اين ذرتهاي منجمدي که قبلا پخته شدن استفاده کنين و بريزينشون توي بخارپز (همراه با قارچ) دقيقا مثل بيرون درمياد. من هميشه اينطوري درست مي کنم.
راستي يادم رفت بگم بيرون که بخوريد توش پودر سير هم ميريزن. قابل توجه کساني که عطر سيرو خيلي دوست دارن….
نمک هم داره راستي (ببخشيد که فضولي ميکنم در دستور آشپزيتون)
موفق باشيد
من ميخوام 2 تا از دستورهاي دسري شما رو درست کنم خيلي جالب بودن: يکي ژله بستني يکي هم برش چي چي ژلهاي بود نميدونم اسمشو!!!!
سلام باحال بود
[…] این میان سورملینا نویسنده معروف ما با پست “ذرت مکزیکی” رکورد پربیننده ترین پست رو به خودش اختصاص داد. این پست […]
خیلی ذرت مکزیکی دوست دارم حتما درست میکنم دستتون درد نکنه
salam..kha3 nabashi.. ma mikhaim ye zorat mekziki bezanim …hamunikegoftn 2 khiaboon khorde mishe ..mikhaim shoma vase ma un raveshe gheyre sonatisho ..mail konin bzahmat albate maro rahnamai konin darkol ..ma hich etelaati nadarimm..mamnooon..:)>/
salam azizam khaste nabashi kheili khoshmaze boodmer30 plz mishe tarze tahaie pankek englisiro yad bedi mer30by
ممنون از درست درس دادن آشپزي بدون آب و لعاب الكي
اگه خيلي لفت و لعاب داشته باشه، هيچكي رغبت نمي كنه آشپزي كنه. آخه خيلي از دسترس دور مي شه. اينجوري همه مون آشپزيم!
سلام سورمينا خيلي ممنون از طرز تهيه ذرت مكزيكي اگه ممكنه طرز تهيه ذرت بصورت پف فيل را كه درست پف بكنه و نسوزه را توضيح بدهيد.
البته ذرت دون شده خشک هم در مغازه ها موجوده
salam kheyli mamnon .dasteton dard nakone , kheyli khoshmaze bod
خیلی خوب بود.ممنون
جالب بود هم بدرد آقایون میخوره و هم خانم ها
سلام عزیزم اگه میشه در مورد آیس پکها هم توضیح بدی ممنون میشم………… مرسی
مرسی خیلی خوب بود
خیلی ممنون عالییییییییییییییییییییییییییییییییه
حرف نداره. متشکرم
یه پیشنهادی داشتم اگه یکم پنیر پیزا هم اضافه کنید خوشمزه ترش هم میکنه. امتحان کنید.
مرسی
خیلی عالیه اگه میشه طریفه درست کردن پف فیل وشیرینی بدون فر رو هم اموزش بدید.خسته نباشی
من خیلی دوست دارم ولی حسش نیست خودم درست کنم
سلام بابا اينها همه حرفه چيه يه راه ساده تر بلال را روي اجاق كباب كنيد بعد داخل اب نمك بغلتانيد و بخوريد
پنیر پیتزا اضافه کنین ببینین چی می شه
به به هوسم کرد دهن روزه خجالت نمیکشیییییییییییییییی هان؟
akh akh , delam khast , man asheghe zorrat mekzikiyam
ایول همسرم سرم رو خورده بود که برم یاد بگیرم اخه بیرون که میخریم زود تموم میشه
اگه آخرش پنیر پیتزا رووش بریزی معرکه میشه / حتما» امتحان کنید.
فردا درستش میکنم واسم دعا کنین خوب بشه!!!!!:D
من درست کردم عالی شد مرسی.
[…] پختش هست و اتفاقا ساده هم هست، من از روشی که تو وبلاگ میز غذا نوشته شده، درست کردم و مزه اش خیلی خوب شد. اگه کنسرو ذرت […]
اگه قارچ این همه وقت بخارپز شه خیلی کوچک نمیشه؟ آخه قارچ خیلی زود در اثر پختن جمع میشه…
حرف نداره
سلام یه ذرت مکزیکی پیش دانشگاه ما هست توش کالباس هم میریزه خوب میشه اگه شما هم امتحان کنید
باید بهش پودر سیر هم زد
خیلی خوب میشه
Salam.man daneshjooamo tanha.faghat ye ghooti zorrat dashtam! koda kheiret bede az goshnegi dashtam mimordam! ishalla hich vaght goshne namooni
اگه ممکنه فرمول ساخت سس ذرت مکزیکی رو بگید ممنون
من خودم به این صورت درست میکنم
کمپوت ذرات را از بیرون میخرم
ذرتها را با کره فراوان توی ظرف لعابی کمی حرارت میدم
قارچ تفت شده را به اون اضافه می کنم
بعد به این مواد نمک-فلفل-آویشن-پودر عنبه- کاکوتی -پودر کاری و کمی آبلیمو اضافه کنید و در نهایت به آن سس بزنید و با تمام مواد مخلوط کنید معرکه میشه حیف که همسرم ذرت مکزیکی دوست نداره
من این روش را از یکی از فروشنده ها پرسیدم
خاک برسرت بیچجاره
سلام. پنیر پیتزا هم اضافه کنید خیلی عالی میشه. ولی خوب چاق کننده ست .
سلام.من خودم داخل شهرم نزدیک 14 سال که ذرت می فروشم.و دانشجوی دانشگاه آزادم.و کل خرج دانشگاه را از این راه بدست می آورم.می خوام بعد از این که درسم تمام شد یه طرح بنویسم و اولین ذرت فروشی صنعتی را بزنم.من خیلی این شغل رو دوست دارم.من توی شهرم طور دیگری درست می کنم.و مشتریهای فراوانی دارم.برای اینکه این روش پخت لو نره.همچنین واسه محافظت از طرحم شرمنده همتونم.اگه کسی دوست داره که طرز پختشو یاد بگیره به من ایمیل بزنه تا طرز پختشو واسش سند کنه.
osjjbuffon@YAHOO.COM
در ضمن من طرز نگهداری بلال درسته رو یاد دارم.من مطالعات زیادی در مورد بلال دارم.
بابت ذرت مکزیکی هم ممنونم.تز این به بعد می خوام این نوع ذرت را هم بفروشم.
موفق باشي دوست عزيز
ببينم با ذرتي كه خشك هست هم ميشه ساخت.
ممنون ولي عزيزم پنير پيتزا هم باشه خيلي عالي ميشه…..
خیلی عالی بود مرسی از اینکه کمکم کردید